Latest News
PARMIGIANI AND MORE NEWS
PARMIGIANI AND MORE NEWS
Η καρμπονάρα είναι ένα κατ’ εξοχήν ιταλικό πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας. Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από το διάσημο πιάτο; Οι θεωρίες είναι πολλές. Εικάζεται ότι το όνομα “καρμπονάρα” προέρχεται από ένα πιάτο που δημιουργήθηκε στα Aπέννινα Όρη, στην περιοχή Abruzzo, 50 χλμ. ανατολικά από την Ρώμη, από ανθρακωρύχους (carbonari). Για την ακρίβεια, μαγείρευαν το […]
Η επιλογή του κρασιού που θα πιούμε μοιάζει εύκολη υπόθεση -σε κάθε περίπτωση ευκολότερη από την επιλογή του κρασιού που θα χρησιμοποιήσουμε ως συστατικό της μαγειρικής μας- αφού εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο και προτίμηση. Εάν για παράδειγμα, χρειάζεται για το μαγείρεμά μας ένα ποτήρι λευκό κρασί, είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε αν θα αγοράσουμε […]
Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Μεσογείου προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία με πιάτα που μπορούν να θεωρηθούν ως οι πρόγονοι της πίτσας εδώ και 3000 χρόνια! Έτσι από την αρχαία Αίγυπτο ως την Ελλάδα ,την Ρώμη και την Πομπηία βρίσκουμε πολλά πιάτα που θυμίζουν την πίτσα και στα υλικά και στην παρασκευή αλλά και κατά το ψήσιμο […]
PARMIGIANI
Caffe Bar Ristorante
Akti Moutsopoulou 11
18534 Pasalimani
Piraeus Hellas (GR)
(+30) 210 41 12 450
info (@) parmigiani.gr