Parmigiano..το τυρί των Θεών!

Η Παρμεζάνα ή Παρμιτζάνο-Ρετζάνο (Parmigiano-Reggiano) είναι ένα θαυμάσιο και ιδιαίτερο κοκκώδες σκληρό τυρί  από την Ιταλία, από τις επαρχίες της Πάρμα, της Μπολόνια  της Μόντενα και της Μάντοβα. Η Παρμεζάνα είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και σύμφωνα με τον ιταλικό και ευρωπαϊκό νόμο μόνο το τυρί από τις προαναφερόμενες περιοχές μπορεί να ονομάζεται Παρμέζανα. Παρασκευάζεται από αγελαδινό μη παστεριωμένο γάλα ενώ διατίθεται σε διάφορους μήνες ωρίμανσης. Η πλέον γνωστή και εύγευστη είναι αυτή των 24 και 36 μηνών ενώ το κόστος μιας αυθεντικής Παρμεζάνας είναι ιδιαίτερα υψηλό ακόμη και στον τόπο παραγωγής της. Αξίζει όμως να την δοκιμάσετε με κάθε ζυμαρικό καθώς και με ένα ποτήρι καλό κρασί.

The Parmigiani Team

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 15 =